Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciasta i ciastka słodzone
ciasto rolada z kremem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ciasto rolada z kremem dostarcza 320 kcal lub 1330 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ciasto rolada z kremem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 4.2 g |
Węglowodany | 30.6 g |
- w tym cukry sucres | 23.7 g |
- w tym skrobia | 2.7 g |
- w tym błonnik | 1.3 g |
Lipidy | 19.7 g |
- w tym cholesterol | 89 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Woda | 43.4 g |
Alkohol | 0.1 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 127 μg | 15.88% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 1.1 mg | 1.38% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.5 mg | 12.5% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.23 mg | 16.43% |
Witamina B3 lub PP | 0.47 mg | 2.94% |
Witamina B5 | 0.3 mg | 5% |
Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | 67 μg | 33.5% |
Witamina B12 | 0.4 μg | 16% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 58.3 mg | 7.29% |
Chlorki | 90 mg | 11.25% |
Miedź | < 1 | 100% |
Żelazo | 1.6 mg | 11.43% |
Jod | < 10 μg | 6.67% |
Magnez | 22.7 mg | 6.05% |
Mangan | < 1 mg | 50% |
Fosfor | 94 mg | 13.43% |
Potas | 157 mg | 7.85% |
Selen | < 3 μg | 5.45% |
Sód | 72.8 mg | - |
Cynk | < 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 0.18 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.71 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |