Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciasta na pizzę itp.
ciasto podstawowe z tłuszczem roślinnym pieczone, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ciasto podstawowe z tłuszczem roślinnym pieczone dostarcza 505 kcal lub 2110 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ciasto podstawowe z tłuszczem roślinnym pieczone: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 7.47 g |
Węglowodany | 58.3 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 41.5 g |
- w tym błonnik | 0.9 g |
Lipidy | 26.4 g |
- w tym cholesterol | 0.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.93 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 11.2 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.93 g |
Woda | 4.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 114 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.2 μg | 4% |
Witamina E lub tokoferol | 2.3 mg | 19.17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B3 lub PP | 0.39 mg | 2.44% |
Witamina B5 | 0.4 mg | 6.67% |
Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | 8 μg | 4% |
Witamina B12 | 0.03 μg | 1.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 16.5 mg | 2.06% |
Chlorki | 1120 mg | 140% |
Miedź | 0.068 | 6.8% |
Żelazo | < 1 mg | 7.14% |
Jod | < 10 μg | 6.67% |
Magnez | 12.8 mg | 3.41% |
Mangan | < 1 mg | 50% |
Fosfor | 60 mg | 8.57% |
Potas | 116 mg | 5.8% |
Selen | < 5 μg | 9.09% |
Sód | 690 mg | - |
Cynk | < 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 1.73 mg | 0.22% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.93 g |
- w tym kwas masłowy | 0.00089 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.053 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.028 g |
- w tym kwas palmitynowy | 2.57 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.29 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 11.2 g |
- w tym kwas oleinowy | 3.15 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.93 g |
- w tym kwas linolowy | 1.1 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.26 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |