Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciasta i ciastka na słono
ciasto francuskie nadziewane serem i szynką, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ciasto francuskie nadziewane serem i szynką dostarcza 299 kcal lub 1250 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ciasto francuskie nadziewane serem i szynką: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8.46 g |
Węglowodany | 27.8 g |
- w tym cukry sucres | 3.65 g |
- w tym skrobia | 24.1 g |
- w tym błonnik | 1.9 g |
Lipidy | 16.7 g |
- w tym cholesterol | 23.6 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 10.8 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.79 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.77 g |
Woda | 43.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 131 μg | 16.38% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 73.7 μg | - |
Witamina C | 0.95 mg | 1.19% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.05 μg | 21% |
Witamina E lub tokoferol | 2.1 mg | 17.5% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.099 mg | 9% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.1 mg | 7.14% |
Witamina B3 lub PP | 0.78 mg | 4.88% |
Witamina B5 | 0.29 mg | 4.83% |
Witamina B6 | 0.078 mg | 5.57% |
Witamina B9 | 7.29 μg | 3.65% |
Witamina B12 | 0.29 μg | 11.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 115 mg | 14.38% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.075 | 7.5% |
Żelazo | 0.43 mg | 3.07% |
Jod | 11.5 μg | 7.67% |
Magnez | 14.6 mg | 3.89% |
Mangan | 0.17 mg | 8.5% |
Fosfor | 114 mg | 16.29% |
Potas | 126 mg | 6.3% |
Selen | 2.29 μg | 4.16% |
Sód | 512 mg | - |
Cynk | 0.77 mg | 7.7% |
Sól lub chlorek sodu | 1.29 mg | 0.16% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 10.8 g |
- w tym kwas masłowy | 0.55 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.36 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.33 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.22 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.51 g |
- w tym kwas mirystynowy | 1.83 g |
- w tym kwas palmitynowy | 5.19 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.81 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.79 g |
- w tym kwas oleinowy | 3.26 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.77 g |
- w tym kwas linolowy | 0.55 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.095 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.017 g |
- w tym kwas EPA | 0.0087 g |
- w tym kwas DHA | 0.00067 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.74 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |