Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciasta i ciastka na słono
ciasto francuskie nadziewane rybą i / lub owocami morza, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ciasto francuskie nadziewane rybą i / lub owocami morza dostarcza 260 kcal lub 1090 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ciasto francuskie nadziewane rybą i / lub owocami morza: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.55 g |
Węglowodany | 27.9 g |
- w tym cukry sucres | 4.3 g |
- w tym skrobia | 18.3 g |
- w tym błonnik | 2.9 g |
Lipidy | 13 g |
- w tym cholesterol | 59.2 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.7 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.82 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.9 g |
Woda | 48.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 86 μg | 10.75% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 280 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 2.5 μg | 50% |
Witamina E lub tokoferol | 1.38 mg | 11.5% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.087 mg | 7.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.069 mg | 4.93% |
Witamina B3 lub PP | 2.9 mg | 18.13% |
Witamina B5 | 0.35 mg | 5.83% |
Witamina B6 | 0.22 mg | 15.71% |
Witamina B9 | < 16 μg | 8% |
Witamina B12 | 0.77 μg | 30.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 39.4 mg | 4.93% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.4 mg | 2.86% |
Jod | 50 μg | 33.33% |
Magnez | 20.4 mg | 5.44% |
Mangan | 0.2 mg | 10% |
Fosfor | 66 mg | 9.43% |
Potas | 212 mg | 10.6% |
Selen | 13 μg | 23.64% |
Sód | 406 mg | - |
Cynk | 0.42 mg | 4.2% |
Sól lub chlorek sodu | 1.02 mg | 0.13% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 9.7 g |
- w tym kwas masłowy | 0.32 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.4 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.22 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.17 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.51 g |
- w tym kwas mirystynowy | 1.46 g |
- w tym kwas palmitynowy | 4.21 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.52 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.82 g |
- w tym kwas oleinowy | 1.82 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.9 g |
- w tym kwas linolowy | 0.52 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.15 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.031 g |
- w tym kwas EPA | 0.087 g |
- w tym kwas DHA | 0.12 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.43 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |