Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciasta i ciastka słodzone
ciasto budyniowe z jajkami, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ciasto budyniowe z jajkami dostarcza 150 kcal lub 633 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ciasto budyniowe z jajkami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.69 g |
Węglowodany | 27.1 g |
- w tym cukry sucres | 18.5 g |
- w tym skrobia | 8.6 g |
- w tym błonnik | 6.3 g |
Lipidy | 1.62 g |
- w tym cholesterol | 75 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.17 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.39 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.067 g |
Woda | 67 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 39 μg | 4.88% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 22 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.52 mg | 4.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.051 mg | 4.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.15 mg | 10.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.21 mg | 1.31% |
Witamina B5 | 0.34 mg | 5.67% |
Witamina B6 | < 0.04 mg | 2.86% |
Witamina B9 | 11 μg | 5.5% |
Witamina B12 | 0.22 μg | 8.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 106 mg | 13.25% |
Chlorki | 140 mg | 17.5% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.5 mg | 3.57% |
Jod | 10.5 μg | 7% |
Magnez | 10.5 mg | 2.8% |
Mangan | 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 84 mg | 12% |
Potas | 111 mg | 5.55% |
Selen | < 2.2 μg | 4% |
Sód | 42.3 mg | - |
Cynk | 0.4 mg | 4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.11 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.17 g |
- w tym kwas masłowy | 0.047 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.044 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.031 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.019 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.053 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.19 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.55 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.16 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.39 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.32 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.067 g |
- w tym kwas linolowy | 0.057 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.01 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.005 g |
- w tym kwas EPA | < 0.005 g |
- w tym kwas DHA | < 0.005 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.75 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |