Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciastka suche słodzone
ciastko markiza z nadzieniem mlecznym lub waniliowym, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ciastko markiza z nadzieniem mlecznym lub waniliowym dostarcza 478 kcal lub 2010 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ciastko markiza z nadzieniem mlecznym lub waniliowym: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.36 g |
Węglowodany | 71.3 g |
- w tym cukry sucres | 34.7 g |
- w tym skrobia | 32.6 g |
- w tym błonnik | 1.83 g |
Lipidy | 18.6 g |
- w tym cholesterol | 3.1 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 10.7 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.52 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.58 g |
Woda | 2.11 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 50 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.2 μg | 4% |
Witamina E lub tokoferol | 1.1 mg | 9.17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.06 mg | 4.29% |
Witamina B3 lub PP | < 0.05 mg | 0.31% |
Witamina B5 | 0.3 mg | 5% |
Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B9 | 7.4 μg | 3.7% |
Witamina B12 | 0.31 μg | 12.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 20.6 mg | 2.58% |
Chlorki | 308 mg | 38.5% |
Miedź | < 1 | 100% |
Żelazo | < 1 mg | 7.14% |
Jod | < 10 μg | 6.67% |
Magnez | 12.9 mg | 3.44% |
Mangan | < 1 mg | 50% |
Fosfor | 77 mg | 11% |
Potas | 96.5 mg | 4.83% |
Selen | < 3 μg | 5.45% |
Sód | 222 mg | - |
Cynk | < 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 0.56 mg | 0.07% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 10.7 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.005 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.11 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.0073 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.13 g |
- w tym kwas laurynowy | 1.45 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.59 g |
- w tym kwas palmitynowy | 5.64 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.91 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.52 g |
- w tym kwas oleinowy | 5.52 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.58 g |
- w tym kwas linolowy | 1.56 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.014 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.005 g |
- w tym kwas EPA | < 0.005 g |
- w tym kwas DHA | < 0.005 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.82 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |