Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciastka suche słodzone
ciastko markiza z nadzieniem czekoladowym, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ciastko markiza z nadzieniem czekoladowym dostarcza 468 kcal lub 1960 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ciastko markiza z nadzieniem czekoladowym: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.7 g |
Węglowodany | 67.9 g |
- w tym cukry sucres | 29.8 g |
- w tym skrobia | 38.1 g |
- w tym błonnik | 3.77 g |
Lipidy | 18 g |
- w tym cholesterol | 2.2 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.92 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.83 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.66 g |
Woda | 2.37 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 30 μg | - |
Witamina C | < 1 mg | 1.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 3 mg | 25% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.11 mg | 10% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.073 mg | 5.21% |
Witamina B3 lub PP | 0.69 mg | 4.31% |
Witamina B5 | 0.29 mg | 4.83% |
Witamina B6 | 0.13 mg | 9.29% |
Witamina B9 | 28 μg | 14% |
Witamina B12 | < 0.08 μg | 3.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 120 mg | 15% |
Chlorki | 0.26 mg | 0.03% |
Miedź | 0.36 | 36% |
Żelazo | 3.3 mg | 23.57% |
Jod | 24 μg | 16% |
Magnez | 45 mg | 12% |
Mangan | 0.59 mg | 29.5% |
Fosfor | 117 mg | 16.71% |
Potas | 190 mg | 9.5% |
Selen | < 3.13 μg | 5.69% |
Sód | 246 mg | - |
Cynk | 0.91 mg | 9.1% |
Sól lub chlorek sodu | 0.62 mg | 0.08% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 9.92 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.005 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.18 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.025 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.26 g |
- w tym kwas laurynowy | 1.68 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.71 g |
- w tym kwas palmitynowy | 5.93 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.1 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.83 g |
- w tym kwas oleinowy | 5.65 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.66 g |
- w tym kwas linolowy | 1.61 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.035 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.005 g |
- w tym kwas EPA | < 0.005 g |
- w tym kwas DHA | 0.0034 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.25 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |