Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciastka suche słodzone
ciastko cookie z kawałkami czekolady, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt ciastko cookie z kawałkami czekolady dostarcza 502 kcal lub 2100 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ciastko cookie z kawałkami czekolady: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.47 g |
Węglowodany | 59 g |
- w tym cukry sucres | 31.5 g |
- w tym skrobia | 27.5 g |
- w tym błonnik | 3.38 g |
Lipidy | 25.9 g |
- w tym cholesterol | 17.3 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12.9 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.5 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.29 g |
Woda | 3.46 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 30 μg | 3.75% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 11 μg | - |
Witamina C | < 1 mg | 1.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 2.6 mg | 21.67% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.26 mg | 23.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.24 mg | 17.14% |
Witamina B3 lub PP | 1.05 mg | 6.56% |
Witamina B5 | 0.43 mg | 7.17% |
Witamina B6 | 0.09 mg | 6.43% |
Witamina B9 | 38 μg | 19% |
Witamina B12 | < 0.08 μg | 3.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 30.5 mg | 3.81% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.44 | 44% |
Żelazo | 3.43 mg | 24.5% |
Jod | 11 μg | 7.33% |
Magnez | 70.2 mg | 18.72% |
Mangan | 0.75 mg | 37.5% |
Fosfor | 153 mg | 21.86% |
Potas | 270 mg | 13.5% |
Selen | < 5 μg | 9.09% |
Sód | 403 mg | - |
Cynk | 1.2 mg | 12% |
Sól lub chlorek sodu | 1.01 mg | 0.13% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 12.9 g |
- w tym kwas masłowy | 0.076 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.083 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.05 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.081 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.35 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.42 g |
- w tym kwas palmitynowy | 8.63 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.27 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.5 g |
- w tym kwas oleinowy | 9.25 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.29 g |
- w tym kwas linolowy | 2.08 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.049 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.0029 g |
- w tym kwas EPA | 0.0026 g |
- w tym kwas DHA | < 0.005 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.77 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |