Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : aromaty świeże
chrzan, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt chrzan dostarcza 48 kcal lub 201 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
chrzan: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 7.5 g |
Węglowodany | 13 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 7.5 g |
Lipidy | 0.7 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.11 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.067 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.38 g |
Woda | 73.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 11 μg | - |
Witamina C | 152 mg | 190% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.14 mg | 12.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B3 lub PP | 0.6 mg | 3.75% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.18 mg | 12.86% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 93.7 mg | 11.71% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.23 | 23% |
Żelazo | 1.3 mg | 9.29% |
Jod | 0.9 μg | 0.6% |
Magnez | 25 mg | 6.67% |
Mangan | 0.46 mg | 23% |
Fosfor | 80.5 mg | 11.5% |
Potas | 587 mg | 29.35% |
Selen | 0.2 μg | 0.36% |
Sód | 6 mg | - |
Cynk | 1.4 mg | 14% |
Sól lub chlorek sodu | 0.015 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.11 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.1 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.009 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.067 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.062 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.38 g |
- w tym kwas linolowy | 0.12 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.27 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.8 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |