Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : płatki śniadaniowe słodzone
chrupki kukurydziane z miodem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt chrupki kukurydziane z miodem dostarcza 386 kcal lub 1640 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
chrupki kukurydziane z miodem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.75 g |
Węglowodany | 84.4 g |
- w tym cukry sucres | 30 g |
- w tym skrobia | 54.5 g |
- w tym błonnik | 2.32 g |
Lipidy | 2.31 g |
- w tym cholesterol | 0.89 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.79 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
Woda | 4.46 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 59.1 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.45 mg | 3.75% |
Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.74 mg | 67.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 1 mg | 71.43% |
Witamina B3 lub PP | 10.3 mg | 64.38% |
Witamina B5 | 3.32 mg | 55.33% |
Witamina B6 | 0.88 mg | 62.86% |
Witamina B9 | 112 μg | 56% |
Witamina B12 | 2.1 μg | 84% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 86 mg | 10.75% |
Chlorki | 457 mg | 57.13% |
Miedź | 0.06 | 6% |
Żelazo | 4.8 mg | 34.29% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 21 mg | 5.6% |
Mangan | 0.18 mg | 9% |
Fosfor | 73 mg | 10.43% |
Potas | 110 mg | 5.5% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 285 mg | - |
Cynk | 0.48 mg | 4.8% |
Sól lub chlorek sodu | 0.71 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.083 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.037 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.79 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.78 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
- w tym kwas linolowy | 0.26 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0074 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.76 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |