Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : płatki śniadaniowe słodzone
chrupki kukurydziane z miodem wzbogacone w witaminy i minerały, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt chrupki kukurydziane z miodem wzbogacone w witaminy i minerały dostarcza 390 kcal lub 1650 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
chrupki kukurydziane z miodem wzbogacone w witaminy i minerały: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.97 g |
Węglowodany | 86.9 g |
- w tym cukry sucres | 26.8 g |
- w tym skrobia | 58.5 g |
- w tym błonnik | 2.33 g |
Lipidy | 1.48 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.81 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.34 g |
Woda | 2.13 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 68 mg | 85% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.7 μg | 34% |
Witamina E lub tokoferol | 10 mg | 83.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.99 mg | 90% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 1.25 mg | 89.29% |
Witamina B3 lub PP | 14.1 mg | 88.13% |
Witamina B5 | 5.21 mg | 86.83% |
Witamina B6 | 1.33 mg | 95% |
Witamina B9 | 171 μg | 85.5% |
Witamina B12 | 1.88 μg | 75.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 291 mg | 36.38% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | 7.19 mg | 51.36% |
Jod | 3 μg | 2% |
Magnez | 10 mg | 2.67% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 180 mg | 25.71% |
Potas | 70 mg | 3.5% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 349 mg | - |
Cynk | 0.4 mg | 4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.88 mg | 0.11% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0024 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0074 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.23 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.026 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.81 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.81 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.34 g |
- w tym kwas linolowy | 0.33 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0085 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.18 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |