Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pieczywo specjalne
chleb z otrębami, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt chleb z otrębami dostarcza 256 kcal lub 1080 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
chleb z otrębami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8.3 g |
Węglowodany | 44.4 g |
- w tym cukry sucres | 2.04 g |
- w tym skrobia | 41.8 g |
- w tym błonnik | 6.21 g |
Lipidy | 3.28 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.16 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.82 g |
Woda | 33.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.2 mg | 1.67% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.15 mg | 13.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.04 mg | 2.86% |
Witamina B3 lub PP | 1.93 mg | 12.06% |
Witamina B5 | 0.58 mg | 9.67% |
Witamina B6 | 0.16 mg | 11.43% |
Witamina B9 | 13.1 μg | 6.55% |
Witamina B12 | 0.1 μg | 4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 30.5 mg | 3.81% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.23 | 23% |
Żelazo | 2.05 mg | 14.64% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 54.1 mg | 14.43% |
Mangan | 1.64 mg | 82% |
Fosfor | 198 mg | 28.29% |
Potas | 253 mg | 12.65% |
Selen | < 5 μg | 9.09% |
Sód | 410 mg | - |
Cynk | 1.19 mg | 11.9% |
Sól lub chlorek sodu | 1.65 mg | 0.21% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.003 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0013 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.17 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.021 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.16 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.14 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.82 g |
- w tym kwas linolowy | 0.59 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.049 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.43 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |