Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pieczywo
chleb wiejski domowy z mąki do automatu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt chleb wiejski domowy z mąki do automatu dostarcza 240 kcal lub 1020 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
chleb wiejski domowy z mąki do automatu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 7.98 g |
Węglowodany | 46.7 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 39.3 g |
- w tym błonnik | 5.1 g |
Lipidy | 0.9 g |
- w tym cholesterol | < 0.7 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.18 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.083 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.34 g |
Woda | 37.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 10 μg | - |
Witamina C | 1.33 mg | 1.66% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.26 mg | 2.17% |
Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.16 mg | 14.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.06 mg | 4.29% |
Witamina B3 lub PP | 0.64 mg | 4% |
Witamina B5 | 0.31 mg | 5.17% |
Witamina B6 | 0.062 mg | 4.43% |
Witamina B9 | 25.6 μg | 12.8% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 20 mg | 2.5% |
Chlorki | 899 mg | 112.38% |
Miedź | 0.13 | 13% |
Żelazo | 1.3 mg | 9.29% |
Jod | 22 μg | 14.67% |
Magnez | 34 mg | 9.07% |
Mangan | 0.84 mg | 42% |
Fosfor | 130 mg | 18.57% |
Potas | 210 mg | 10.5% |
Selen | < 50 μg | 90.91% |
Sód | 537 mg | - |
Cynk | 1.1 mg | 11% |
Sól lub chlorek sodu | 1.34 mg | 0.17% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.18 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.0003 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.0003 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.0003 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.0003 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.0003 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.0012 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.098 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.075 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.083 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.074 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.34 g |
- w tym kwas linolowy | 0.32 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.025 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0003 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0003 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0003 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.06 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |