Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ziemniaki i inne bulwy
chipsy ziemniaczane o obniżonej zawartości tłuszczu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt chipsy ziemniaczane o obniżonej zawartości tłuszczu dostarcza 467 kcal lub 1950 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
chipsy ziemniaczane o obniżonej zawartości tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.48 g |
Węglowodany | 59.6 g |
- w tym cukry sucres | 2.12 g |
- w tym skrobia | 54.9 g |
- w tym błonnik | 4.99 g |
Lipidy | 21.4 g |
- w tym cholesterol | 1.01 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.94 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 16.9 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.64 g |
Woda | 1.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 9.62 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 3.32 mg | 27.67% |
Witamina K1 | 2.56 μg | 3.41% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.32 mg | 29.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.029 mg | 2.07% |
Witamina B3 lub PP | 2.56 mg | 16% |
Witamina B5 | 1.57 mg | 26.17% |
Witamina B6 | 0.43 mg | 30.71% |
Witamina B9 | 254 μg | 127% |
Witamina B12 | 0.049 μg | 1.96% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 56 mg | 7% |
Chlorki | 802 mg | 100.25% |
Miedź | 0.25 | 25% |
Żelazo | 1.2 mg | 8.57% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 67 mg | 17.87% |
Mangan | 0.26 mg | 13% |
Fosfor | 210 mg | 30% |
Potas | 1300 mg | 65% |
Selen | < 20 μg | 36.36% |
Sód | 486 mg | - |
Cynk | 0.87 mg | 8.7% |
Sól lub chlorek sodu | 1.22 mg | 0.15% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.94 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.01 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.72 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.59 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 16.9 g |
- w tym kwas oleinowy | 14 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.64 g |
- w tym kwas linolowy | 1.33 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.03 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 3.83 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |