Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : kanapki
cheeseburger z fast foodu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt cheeseburger z fast foodu dostarcza 268 kcal lub 1120 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
cheeseburger z fast foodu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 13.7 g |
Węglowodany | 23.1 g |
- w tym cukry sucres | 5.47 g |
- w tym skrobia | 17.7 g |
- w tym błonnik | 1.8 g |
Lipidy | 12.9 g |
- w tym cholesterol | 25 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.07 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.37 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.3 g |
Woda | 46.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 50 μg | 6.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 55 μg | - |
Witamina C | 0.4 mg | 0.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.1 μg | 2% |
Witamina E lub tokoferol | 0.09 mg | 0.75% |
Witamina K1 | 5.75 μg | 7.67% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.32 mg | 29.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.19 mg | 13.57% |
Witamina B3 lub PP | 3.51 mg | 21.94% |
Witamina B5 | 0.42 mg | 7% |
Witamina B6 | 0.37 mg | 26.43% |
Witamina B9 | 7 μg | 3.5% |
Witamina B12 | 1.31 μg | 52.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 91.3 mg | 11.41% |
Chlorki | 425 mg | 53.13% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 1.2 mg | 8.57% |
Jod | 15 μg | 10% |
Magnez | 21.3 mg | 5.68% |
Mangan | 0.2 mg | 10% |
Fosfor | 142 mg | 20.29% |
Potas | 198 mg | 9.9% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 528 mg | - |
Cynk | 2.1 mg | 21% |
Sól lub chlorek sodu | 1.33 mg | 0.17% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 5.07 g |
- w tym kwas masłowy | 0.049 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.076 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.043 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.032 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.098 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.53 g |
- w tym kwas palmitynowy | 2.72 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.28 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.37 g |
- w tym kwas oleinowy | 3.81 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.3 g |
- w tym kwas linolowy | 0.87 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.18 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.011 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.18 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |