Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : kanapki
cheeseburger podwójny z fast foodu, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt cheeseburger podwójny z fast foodu dostarcza 299 kcal lub 1250 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
cheeseburger podwójny z fast foodu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 15.5 g |
Węglowodany | 21.5 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 19.8 g |
- w tym błonnik | < 1 g |
Lipidy | 16.7 g |
- w tym cholesterol | 48.4 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.32 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.51 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Woda | 43.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 34 μg | 4.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0.9 mg | 1.13% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 1.35 mg | 11.25% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.089 mg | 8.09% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.15 mg | 10.71% |
Witamina B3 lub PP | 2.99 mg | 18.69% |
Witamina B5 | 0.35 mg | 5.83% |
Witamina B6 | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B9 | 28.9 μg | 14.45% |
Witamina B12 | 0.99 μg | 39.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 104 mg | 13% |
Chlorki | 607 mg | 75.88% |
Miedź | 0.15 | 15% |
Żelazo | 1.4 mg | 10% |
Jod | < 5 μg | 3.33% |
Magnez | 20.2 mg | 5.39% |
Mangan | 0.2 mg | 10% |
Fosfor | 161 mg | 23% |
Potas | 184 mg | 9.2% |
Selen | 6.6 μg | 12% |
Sód | 461 mg | - |
Cynk | 2.9 mg | 29% |
Sól lub chlorek sodu | 1.15 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 6.32 g |
- w tym kwas masłowy | 0.094 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.094 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.047 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.031 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.11 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.61 g |
- w tym kwas palmitynowy | 3.37 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.66 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.51 g |
- w tym kwas oleinowy | 6.51 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas linolowy | 1.08 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.34 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.06 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |