Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa surowe
cebula, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt cebula dostarcza 39 kcal lub 164 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
cebula: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.1 g |
Węglowodany | 6.25 g |
- w tym cukry sucres | 4.8 g |
- w tym skrobia | < 0.5 g |
- w tym błonnik | 1.7 g |
Lipidy | 0.62 g |
- w tym cholesterol | 1.05 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.021 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.066 g |
Woda | 89.6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 50 μg | - |
Witamina C | 3.9 mg | 4.88% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.045 mg | 0.38% |
Witamina K1 | 0.35 μg | 0.47% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.05 mg | 3.57% |
Witamina B3 lub PP | < 0.05 mg | 0.31% |
Witamina B5 | 0.15 mg | 2.5% |
Witamina B6 | 0.1 mg | 7.14% |
Witamina B9 | 29.6 μg | 14.8% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 25 mg | 3.13% |
Chlorki | 61 mg | 7.63% |
Miedź | < 0.0001 | 0.01% |
Żelazo | 0.00019 mg | 0% |
Jod | < 10 μg | 6.67% |
Magnez | 9 mg | 2.4% |
Mangan | 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 37 mg | 5.29% |
Potas | 190 mg | 9.5% |
Selen | 2.3 μg | 4.18% |
Sód | 39 mg | - |
Cynk | 0.23 mg | 2.3% |
Sól lub chlorek sodu | 0.098 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.002 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.002 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.14 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.029 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.021 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.021 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.066 g |
- w tym kwas linolowy | 0.062 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0031 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0.21 g |
Popioły | 0.48 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |