Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania mięsne i drobiowe warzywne i z roślin strączkowych
cassoulet z puszki, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt cassoulet z puszki dostarcza 129 kcal lub 539 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
cassoulet z puszki: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8.06 g |
Węglowodany | 9.41 g |
- w tym cukry sucres | 1.06 g |
- w tym skrobia | 7.3 g |
- w tym błonnik | 3.55 g |
Lipidy | 5.77 g |
- w tym cholesterol | 21.3 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.07 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.63 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.8 g |
Woda | 70.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 3.5 μg | 0.44% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 2.94 mg | 3.68% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.18 mg | 1.5% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.083 mg | 7.55% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.057 mg | 4.07% |
Witamina B3 lub PP | 1.25 mg | 7.81% |
Witamina B5 | 0.16 mg | 2.67% |
Witamina B6 | 0.091 mg | 6.5% |
Witamina B9 | 30 μg | 15% |
Witamina B12 | 0.12 μg | 4.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 45.7 mg | 5.71% |
Chlorki | 498 mg | 62.25% |
Miedź | 0.14 | 14% |
Żelazo | 1.21 mg | 8.64% |
Jod | 6 μg | 4% |
Magnez | 34.8 mg | 9.28% |
Mangan | 0.22 mg | 11% |
Fosfor | 107 mg | 15.29% |
Potas | 294 mg | 14.7% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 388 mg | - |
Cynk | 0.88 mg | 8.8% |
Sól lub chlorek sodu | 0.97 mg | 0.12% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.07 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.0055 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.05 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0055 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.063 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.37 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.63 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.63 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.8 g |
- w tym kwas linolowy | 0.53 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.14 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.64 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |