Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania mięsne i drobiowe bez dodatków
carpaccio z wołowiny z marynatą, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt carpaccio z wołowiny z marynatą dostarcza 278 kcal lub 1150 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
carpaccio z wołowiny z marynatą: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 15.2 g |
Węglowodany | 2.43 g |
- w tym cukry sucres | 0.5 g |
- w tym skrobia | 0.0024 g |
- w tym błonnik | 0.36 g |
Lipidy | 23 g |
- w tym cholesterol | 55.6 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.38 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4 g |
Woda | 57 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 23.6 μg | 2.95% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 98.3 μg | - |
Witamina C | 5.87 mg | 7.34% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.38 μg | 7.6% |
Witamina E lub tokoferol | 3.18 mg | 26.5% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.088 mg | 8% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B3 lub PP | 2.11 mg | 13.19% |
Witamina B5 | 0.28 mg | 4.67% |
Witamina B6 | 0.27 mg | 19.29% |
Witamina B9 | 12 μg | 6% |
Witamina B12 | 2.04 μg | 81.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 112 mg | 14% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.1 | 10% |
Żelazo | 1.84 mg | 13.14% |
Jod | 10.3 μg | 6.87% |
Magnez | 22.6 mg | 6.03% |
Mangan | 0.064 mg | 3.2% |
Fosfor | 187 mg | 26.71% |
Potas | 242 mg | 12.1% |
Selen | 5.84 μg | 10.62% |
Sód | 437 mg | - |
Cynk | 2.79 mg | 27.9% |
Sól lub chlorek sodu | 1.12 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.38 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.04 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |