Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : inne produkty rybne typu przystawki
carpaccio z łososia z marynatą, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt carpaccio z łososia z marynatą dostarcza 217 kcal lub 901 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
carpaccio z łososia z marynatą: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 18.3 g |
Węglowodany | 0.22 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0.02 g |
- w tym błonnik | 0.26 g |
Lipidy | 15.8 g |
- w tym cholesterol | 51.9 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.75 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.22 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.11 g |
Woda | 64.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 13.6 μg | 1.7% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 4.21 mg | 5.26% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 4.23 μg | 84.6% |
Witamina E lub tokoferol | 3.25 mg | 27.08% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.25 mg | 22.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.08 mg | 5.71% |
Witamina B3 lub PP | 6.26 mg | 39.13% |
Witamina B5 | 1.46 mg | 24.33% |
Witamina B6 | 0.55 mg | 39.29% |
Witamina B9 | 16.3 μg | 8.15% |
Witamina B12 | 4.33 μg | 173.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 14.9 mg | 1.86% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.08 | 8% |
Żelazo | 0.64 mg | 4.57% |
Jod | 37.9 μg | 25.27% |
Magnez | 24.7 mg | 6.59% |
Mangan | 0.06 mg | 3% |
Fosfor | 173 mg | 24.71% |
Potas | 279 mg | 13.95% |
Selen | 19.5 μg | 35.45% |
Sód | 135 mg | - |
Cynk | 0.55 mg | 5.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.34 mg | 0.04% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.75 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.22 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.11 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.4 g |
- w tym kwas DHA | 0.57 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.67 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |