Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : pizze naleśniki i ciasta na słono
burrito, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt burrito dostarcza 170 kcal lub 709 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
burrito: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8 g |
Węglowodany | 14.3 g |
- w tym cukry sucres | 1.9 g |
- w tym skrobia | 6.8 g |
- w tym błonnik | 1.9 g |
Lipidy | 8.5 g |
- w tym cholesterol | 29.1 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.33 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.93 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.87 g |
Woda | 62.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 470 μg | - |
Witamina C | 6.5 mg | 8.13% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.58 mg | 4.83% |
Witamina K1 | 8 μg | 10.67% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.098 mg | 8.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.07 mg | 5% |
Witamina B3 lub PP | 1.7 mg | 10.63% |
Witamina B5 | 0.26 mg | 4.33% |
Witamina B6 | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B9 | 14.9 μg | 7.45% |
Witamina B12 | 1.36 μg | 54.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 88 mg | 11% |
Chlorki | 376 mg | 47% |
Miedź | 0.07 | 7% |
Żelazo | 1.1 mg | 7.86% |
Jod | < 20 μg | 13.33% |
Magnez | 20 mg | 5.33% |
Mangan | 0.14 mg | 7% |
Fosfor | 170 mg | 24.29% |
Potas | 260 mg | 13% |
Selen | < 50 μg | 90.91% |
Sód | 299 mg | - |
Cynk | 1.8 mg | 18% |
Sól lub chlorek sodu | 0.75 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 4.33 g |
- w tym kwas masłowy | 0.081 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.072 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.063 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.027 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.081 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.41 g |
- w tym kwas palmitynowy | 2.33 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.08 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.93 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.93 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.87 g |
- w tym kwas linolowy | 0.7 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.11 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.052 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0045 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0045 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.49 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |