Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Buraki czerwone gotowane kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : warzywa gotowane

buraki czerwone gotowane  

buraki czerwone gotowane, wartość odżywcza:

buraki czerwone gotowane : 47.2 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt buraki czerwone gotowane dostarcza 47.2 kcal lub 199 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

buraki czerwone gotowane : białka, węglowodany i lipidy

buraki czerwone gotowane: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

buraki czerwone gotowane : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka1.84 g
Węglowodany8.56 g
- w tym cukry sucres7.96 g
- w tym skrobia0.6 g
- w tym błonnik2 g
Lipidy0.18 g
- w tym cholesterol0.2 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0.028 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.035 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.064 g
Woda88.3 g
Alkohol0 g

buraki czerwone gotowane : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

buraki czerwone gotowane : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol0 μg0%
Beta-karoten lub prowitamina A21 μg-
Witamina C3.6 mg4.5%
Witamina D lub cholekalcyferol0 μg0%
Witamina E lub tokoferol0.04 mg0.33%
Witamina K10.2 μg0.27%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.027 mg2.45%
Witamina B2 lub ryboflawina0.04 mg2.86%
Witamina B3 lub PP0.33 mg2.06%
Witamina B50.15 mg2.5%
Witamina B60.067 mg4.79%
Witamina B980 μg40%
Witamina B120 μg0%

buraki czerwone gotowane : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

buraki czerwone gotowane : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 19.1 mg2.39%
Chlorki0 mg0%
Miedź0.0535.3%
Żelazo0.79 mg5.64%
Jod0.3 μg0.2%
Magnez16.8 mg4.48%
Mangan0.45 mg22.5%
Fosfor38 mg5.43%
Potas305 mg15.25%
Selen< 2.2 μg4%
Sód77 mg-
Cynk0.27 mg2.7%
Sól lub chlorek sodu0.13 mg0.02%

buraki czerwone gotowane : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe0.028 g
- w tym kwas masłowy0 g
- w tym kwas kaprynowy0 g
- w tym kwas kapronowy0 g
- w tym kwas kaprylowy0 g
- w tym kwas laurynowy0 g
- w tym kwas mirystynowy0 g
- w tym kwas palmitynowy0.027 g
- w tym kwas stearynowy0.001 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.035 g
- w tym kwas oleinowy0 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.064 g
- w tym kwas linolowy0 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0 g
- w tym kwas arachidonowy0 g
- w tym kwas EPA0 g
- w tym kwas DHA0 g

buraki czerwone gotowane : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły1.12 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense