Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : kanapki
bułka z szynką masłem jajkiem na twardo sałatą i pomidorami, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt bułka z szynką masłem jajkiem na twardo sałatą i pomidorami dostarcza 222 kcal lub 934 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
bułka z szynką masłem jajkiem na twardo sałatą i pomidorami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 10.1 g |
Węglowodany | 30.9 g |
- w tym cukry sucres | 2.55 g |
- w tym skrobia | 28.4 g |
- w tym błonnik | 1.88 g |
Lipidy | 5.98 g |
- w tym cholesterol | 44.1 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.01 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.7 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
Woda | 49.1 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 42.9 μg | 5.36% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 179 μg | - |
Witamina C | 5.77 mg | 7.21% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.2 μg | 4% |
Witamina E lub tokoferol | 0.43 mg | 3.58% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.2 mg | 18.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B3 lub PP | 1.49 mg | 9.31% |
Witamina B5 | 0.39 mg | 6.5% |
Witamina B6 | 0.13 mg | 9.29% |
Witamina B9 | 22.8 μg | 11.4% |
Witamina B12 | 0.16 μg | 6.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 24.6 mg | 3.08% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.093 | 9.3% |
Żelazo | 0.97 mg | 6.93% |
Jod | 7.49 μg | 4.99% |
Magnez | 19.2 mg | 5.12% |
Mangan | 0.3 mg | 15% |
Fosfor | 108 mg | 15.43% |
Potas | 186 mg | 9.3% |
Selen | 8.61 μg | 15.65% |
Sód | 569 mg | - |
Cynk | 0.84 mg | 8.4% |
Sól lub chlorek sodu | 1.45 mg | 0.18% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.01 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.7 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.03 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |