Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : kanapki
bułka z szynką i masłem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt bułka z szynką i masłem dostarcza 284 kcal lub 1190 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
bułka z szynką i masłem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 11 g |
Węglowodany | 34.3 g |
- w tym cukry sucres | 2.35 g |
- w tym skrobia | 31.9 g |
- w tym błonnik | 2.34 g |
Lipidy | 10.9 g |
- w tym cholesterol | 38.8 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.08 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.32 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.82 g |
Woda | 39.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 71.4 μg | 8.93% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 20 μg | - |
Witamina C | 3.09 mg | 3.86% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.21 μg | 4.2% |
Witamina E lub tokoferol | 0.4 mg | 3.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.31 mg | 28.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.1 mg | 7.14% |
Witamina B3 lub PP | 2.21 mg | 13.81% |
Witamina B5 | 0.32 mg | 5.33% |
Witamina B6 | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B9 | 17 μg | 8.5% |
Witamina B12 | 0.15 μg | 6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 54.6 mg | 6.83% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.11 | 11% |
Żelazo | 0.95 mg | 6.79% |
Jod | 5.65 μg | 3.77% |
Magnez | 34.7 mg | 9.25% |
Mangan | 0.55 mg | 27.5% |
Fosfor | 152 mg | 21.71% |
Potas | 171 mg | 8.55% |
Selen | 3.41 μg | 6.2% |
Sód | 675 mg | - |
Cynk | 1.22 mg | 12.2% |
Sól lub chlorek sodu | 1.69 mg | 0.21% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 6.08 g |
- w tym kwas masłowy | 0.28 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.22 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.18 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.13 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.27 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.9 g |
- w tym kwas palmitynowy | 2.86 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.91 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.32 g |
- w tym kwas oleinowy | 3.19 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.82 g |
- w tym kwas linolowy | 0.66 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.17 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.25 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |