Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : kanapki
bułka z mięsem z kurczaka sałatą pomidorami i majonezem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt bułka z mięsem z kurczaka sałatą pomidorami i majonezem dostarcza 252 kcal lub 1060 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
bułka z mięsem z kurczaka sałatą pomidorami i majonezem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 10.2 g |
Węglowodany | 35.1 g |
- w tym cukry sucres | 2.84 g |
- w tym skrobia | 32.1 g |
- w tym błonnik | 2.22 g |
Lipidy | 7.44 g |
- w tym cholesterol | 23.3 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.43 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.62 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.05 g |
Woda | 43.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 1.85 μg | 0.23% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 111 μg | - |
Witamina C | 3.61 mg | 4.51% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.069 μg | 1.38% |
Witamina E lub tokoferol | 2.56 mg | 21.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.066 mg | 4.71% |
Witamina B3 lub PP | 1.85 mg | 11.56% |
Witamina B5 | 0.41 mg | 6.83% |
Witamina B6 | 0.15 mg | 10.71% |
Witamina B9 | 20.4 μg | 10.2% |
Witamina B12 | 0.08 μg | 3.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 27.4 mg | 3.43% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.14 | 14% |
Żelazo | 1.04 mg | 7.43% |
Jod | 16.6 μg | 11.07% |
Magnez | 20.2 mg | 5.39% |
Mangan | 0.35 mg | 17.5% |
Fosfor | 96.7 mg | 13.81% |
Potas | 167 mg | 8.35% |
Selen | 9.39 μg | 17.07% |
Sód | 535 mg | - |
Cynk | 0.71 mg | 7.1% |
Sól lub chlorek sodu | 1.34 mg | 0.17% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.43 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.4 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.41 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.62 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.62 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.05 g |
- w tym kwas linolowy | 1.16 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.39 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.83 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |