Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : kanapki
bułka z mięsem z indyka sałatą pomidorami i majonezem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt bułka z mięsem z indyka sałatą pomidorami i majonezem dostarcza 255 kcal lub 1070 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
bułka z mięsem z indyka sałatą pomidorami i majonezem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 12.4 g |
Węglowodany | 30.6 g |
- w tym cukry sucres | 2.24 g |
- w tym skrobia | 28.3 g |
- w tym błonnik | 1.86 g |
Lipidy | 8.82 g |
- w tym cholesterol | 28.5 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.94 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.06 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.49 g |
Woda | 44.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 1.68 μg | 0.21% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 111 μg | - |
Witamina C | 3.11 mg | 3.89% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.05 μg | 1% |
Witamina E lub tokoferol | 3.14 mg | 26.17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.083 mg | 5.93% |
Witamina B3 lub PP | 2.19 mg | 13.69% |
Witamina B5 | 0.43 mg | 7.17% |
Witamina B6 | 0.16 mg | 11.43% |
Witamina B9 | 19.5 μg | 9.75% |
Witamina B12 | 0.32 μg | 12.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 23.3 mg | 2.91% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.096 | 9.6% |
Żelazo | 0.99 mg | 7.07% |
Jod | 16.9 μg | 11.27% |
Magnez | 19.8 mg | 5.28% |
Mangan | 0.3 mg | 15% |
Fosfor | 108 mg | 15.43% |
Potas | 174 mg | 8.7% |
Selen | 12.9 μg | 23.45% |
Sód | 446 mg | - |
Cynk | 0.97 mg | 9.7% |
Sól lub chlorek sodu | 1.1 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.94 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.06 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.49 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.52 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |