Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : kanapki
bułka z masłem i serem camembert, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt bułka z masłem i serem camembert dostarcza 339 kcal lub 1420 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
bułka z masłem i serem camembert: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 11.9 g |
Węglowodany | 34.3 g |
- w tym cukry sucres | 2.18 g |
- w tym skrobia | 32.2 g |
- w tym błonnik | 1.92 g |
Lipidy | 16.7 g |
- w tym cholesterol | 45.1 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 10.4 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.6 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.71 g |
Woda | 32.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 153 μg | 19.13% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 68.6 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.21 μg | 4.2% |
Witamina E lub tokoferol | 0.52 mg | 4.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.062 mg | 5.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B3 lub PP | 0.86 mg | 5.38% |
Witamina B5 | 0.41 mg | 6.83% |
Witamina B6 | 0.13 mg | 9.29% |
Witamina B9 | 40.4 μg | 20.2% |
Witamina B12 | 0.68 μg | 27.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 137 mg | 17.13% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.11 | 11% |
Żelazo | 0.7 mg | 5% |
Jod | 6.31 μg | 4.21% |
Magnez | 20.6 mg | 5.49% |
Mangan | 0.34 mg | 17% |
Fosfor | 150 mg | 21.43% |
Potas | 111 mg | 5.55% |
Selen | 4.02 μg | 7.31% |
Sód | 670 mg | - |
Cynk | 1.42 mg | 14.2% |
Sól lub chlorek sodu | 1.72 mg | 0.22% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 10.4 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.6 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.71 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.26 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |