Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : kanapki
bułka z jajkiem na twardo majonezem sałatą i pomidorami, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt bułka z jajkiem na twardo majonezem sałatą i pomidorami dostarcza 247 kcal lub 1040 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
bułka z jajkiem na twardo majonezem sałatą i pomidorami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8.52 g |
Węglowodany | 30.9 g |
- w tym cukry sucres | 2.38 g |
- w tym skrobia | 28.5 g |
- w tym błonnik | 1.89 g |
Lipidy | 9.47 g |
- w tym cholesterol | 95.7 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.18 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.57 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.97 g |
Woda | 47.7 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 44.8 μg | 5.6% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 135 μg | - |
Witamina C | 3.31 mg | 4.14% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.43 μg | 8.6% |
Witamina E lub tokoferol | 2.99 mg | 24.92% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.14 mg | 10% |
Witamina B3 lub PP | 0.59 mg | 3.69% |
Witamina B5 | 0.55 mg | 9.17% |
Witamina B6 | 0.092 mg | 6.57% |
Witamina B9 | 39 μg | 19.5% |
Witamina B12 | 0.3 μg | 12% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 33.6 mg | 4.2% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.092 | 9.2% |
Żelazo | 1.08 mg | 7.71% |
Jod | 23.5 μg | 15.67% |
Magnez | 16.4 mg | 4.37% |
Mangan | 0.31 mg | 15.5% |
Fosfor | 101 mg | 14.43% |
Potas | 135 mg | 6.75% |
Selen | 8.6 μg | 15.64% |
Sód | 457 mg | - |
Cynk | 0.68 mg | 6.8% |
Sól lub chlorek sodu | 1.13 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.18 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.57 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.97 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.52 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |