Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryże i nasiona surowe
bulgur z pszenicy, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt bulgur z pszenicy dostarcza 351 kcal lub 1490 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
bulgur z pszenicy: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 11.5 g |
Węglowodany | 66.8 g |
- w tym cukry sucres | 0.41 g |
- w tym skrobia | 60 g |
- w tym błonnik | 9.57 g |
Lipidy | 1.71 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.21 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.76 g |
Woda | 9.05 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 5 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.73 mg | 6.08% |
Witamina K1 | 16 μg | 21.33% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.23 mg | 20.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.12 mg | 8.57% |
Witamina B3 lub PP | 5.11 mg | 31.94% |
Witamina B5 | 1.07 mg | 17.83% |
Witamina B6 | 0.35 mg | 25% |
Witamina B9 | 24 μg | 12% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 34.3 mg | 4.29% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.33 | 33% |
Żelazo | 2.46 mg | 17.57% |
Jod | 2.7 μg | 1.8% |
Magnez | 140 mg | 37.33% |
Mangan | 3.32 mg | 166% |
Fosfor | 285 mg | 40.71% |
Potas | 410 mg | 20.5% |
Selen | 4.1 μg | 7.45% |
Sód | 17 mg | - |
Cynk | 2.37 mg | 23.7% |
Sól lub chlorek sodu | 0.043 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.013 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.001 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.24 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.014 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.21 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.21 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.76 g |
- w tym kwas linolowy | 0.71 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.05 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.0031 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.31 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |