Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : owoce surowe
brzoskwinia, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt brzoskwinia dostarcza 43 kcal lub 180 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
brzoskwinia: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 1.08 g |
Węglowodany | 9 g |
- w tym cukry sucres | 8.19 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 2.02 g |
Lipidy | 0.33 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.027 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.096 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.12 g |
Woda | 87 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 162 μg | - |
Witamina C | 6.6 mg | 8.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.27 mg | 10.58% |
Witamina K1 | 2.6 μg | 3.47% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.022 mg | 2% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.046 mg | 3.29% |
Witamina B3 lub PP | 0.7 mg | 4.38% |
Witamina B5 | 0.16 mg | 2.67% |
Witamina B6 | 0.028 mg | 2% |
Witamina B9 | 4.1 μg | 2.05% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 7.32 mg | 0.92% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.075 | 7.5% |
Żelazo | 0.15 mg | 1.07% |
Jod | 0.55 μg | 0.37% |
Magnez | 11.2 mg | 2.99% |
Mangan | 0.064 mg | 3.2% |
Fosfor | 21 mg | 3% |
Potas | 215 mg | 10.75% |
Selen | 0.16 μg | 0.29% |
Sód | < 1.11 mg | - |
Cynk | 0.12 mg | 1.2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.0075 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.027 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.024 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.0029 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.096 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.096 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.12 g |
- w tym kwas linolowy | 0.12 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0031 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.42 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |