Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa gotowane
brukselka z puszki odsączona, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt brukselka z puszki odsączona dostarcza 37.9 kcal lub 159 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
brukselka z puszki odsączona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 2.56 g |
Węglowodany | 4.1 g |
- w tym cukry sucres | 2.5 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 3.2 g |
Lipidy | 0.53 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.078 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.058 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
Woda | 88.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 465 μg | - |
Witamina C | 18 mg | 22.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.69 mg | 5.75% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0 mg | 0% |
Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0 mg | 0% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 26.3 mg | 3.29% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.03 | 3% |
Żelazo | 0.7 mg | 5% |
Jod | 1 μg | 0.67% |
Magnez | 12.2 mg | 3.25% |
Mangan | 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 53 mg | 7.57% |
Potas | 252 mg | 12.6% |
Selen | 1.5 μg | 2.73% |
Sód | 222 mg | - |
Cynk | 0.2 mg | 2% |
Sól lub chlorek sodu | 0.63 mg | 0.08% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.078 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.058 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.2 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |