Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : warzywa surowe
brokuły, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt brokuły dostarcza 35.3 kcal lub 148 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
brokuły: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.95 g |
Węglowodany | 1.41 g |
- w tym cukry sucres | 1.2 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 3.1 g |
Lipidy | 0.48 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.061 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.022 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.16 g |
Woda | 89 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 361 μg | - |
Witamina C | 106 mg | 132.5% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.04 mg | 8.67% |
Witamina K1 | 157 μg | 209.33% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.074 mg | 6.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.12 mg | 8.57% |
Witamina B3 lub PP | 0.82 mg | 5.13% |
Witamina B5 | 0.78 mg | 13% |
Witamina B6 | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B9 | 153 μg | 76.5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 45.9 mg | 5.74% |
Chlorki | 89 mg | 11.13% |
Miedź | 0.059 | 5.9% |
Żelazo | 0.76 mg | 5.43% |
Jod | 0.9 μg | 0.6% |
Magnez | 21.9 mg | 5.84% |
Mangan | 0.4 mg | 20% |
Fosfor | 76.5 mg | 10.93% |
Potas | 357 mg | 17.85% |
Selen | 0.6 μg | 1.09% |
Sód | 19 mg | - |
Cynk | 0.4 mg | 4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.048 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.061 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.001 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.038 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.0065 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.022 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.16 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 1.1 g |
Popioły | 1 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |