Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : bułki i bułeczki
brioszka, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt brioszka dostarcza 401 kcal lub 1680 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
brioszka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 11.3 g |
Węglowodany | 46 g |
- w tym cukry sucres | 5.7 g |
- w tym skrobia | 32.2 g |
- w tym błonnik | < 0.5 g |
Lipidy | 19.1 g |
- w tym cholesterol | 109 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.84 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.18 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Woda | 21.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 83.5 μg | 10.44% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 240 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 2.04 mg | 17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.11 mg | 10% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B3 lub PP | 1.42 mg | 8.88% |
Witamina B5 | 0.92 mg | 15.33% |
Witamina B6 | 0.12 mg | 8.57% |
Witamina B9 | 53 μg | 26.5% |
Witamina B12 | 0.32 μg | 12.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 41.2 mg | 5.15% |
Chlorki | 1.5 mg | 0.19% |
Miedź | 0.12 | 12% |
Żelazo | 1.65 mg | 11.79% |
Jod | 31.8 μg | 21.2% |
Magnez | 19.7 mg | 5.25% |
Mangan | 0.44 mg | 22% |
Fosfor | 138 mg | 19.71% |
Potas | 178 mg | 8.9% |
Selen | 4.13 μg | 7.51% |
Sód | 451 mg | - |
Cynk | 0.76 mg | 7.6% |
Sól lub chlorek sodu | 1.13 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.84 g |
- w tym kwas masłowy | 0.38 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.33 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.21 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.16 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.5 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.95 g |
- w tym kwas palmitynowy | 3.73 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.58 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.18 g |
- w tym kwas oleinowy | 3.18 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas linolowy | 0.73 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.15 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.85 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |