Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryże i nasiona gotowane
boulgur z pszenicy gotowany niesolony, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt boulgur z pszenicy gotowany niesolony dostarcza 80.7 kcal lub 340 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
boulgur z pszenicy gotowany niesolony: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.08 g |
Węglowodany | 14.1 g |
- w tym cukry sucres | 0.1 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 4.5 g |
Lipidy | 0.24 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.042 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.031 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.098 g |
Woda | 77.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 1 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.01 mg | 0.08% |
Witamina K1 | 0.5 μg | 0.67% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.057 mg | 5.18% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.028 mg | 2% |
Witamina B3 lub PP | 1 mg | 6.25% |
Witamina B5 | 0.34 mg | 5.67% |
Witamina B6 | 0.083 mg | 5.93% |
Witamina B9 | 18 μg | 9% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 60.7 mg | 7.59% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.52 | 52% |
Żelazo | 0.96 mg | 6.86% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 102 mg | 27.2% |
Mangan | 1.27 mg | 63.5% |
Fosfor | 40 mg | 5.71% |
Potas | 68 mg | 3.4% |
Selen | < 2.2 μg | 4% |
Sód | 8.41 mg | - |
Cynk | 2.48 mg | 24.8% |
Sól lub chlorek sodu | 0.021 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.042 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.002 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.037 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.002 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.031 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.098 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.34 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |