Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : rośliny strączkowe świeże
bób świeży w strączkach, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt bób świeży w strączkach dostarcza 61.5 kcal lub 258 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
bób świeży w strączkach: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.76 g |
Węglowodany | 4.2 g |
- w tym cukry sucres | 0.37 g |
- w tym skrobia | 3.83 g |
- w tym błonnik | 5.85 g |
Lipidy | 0.67 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.061 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.33 g |
Woda | 76.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 196 μg | - |
Witamina C | 18.4 mg | 23% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 1.16 mg | 9.67% |
Witamina K1 | 40.9 μg | 54.53% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.15 mg | 13.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.2 mg | 14.29% |
Witamina B3 lub PP | 1.87 mg | 11.69% |
Witamina B5 | 0.16 mg | 2.67% |
Witamina B6 | 0.071 mg | 5.07% |
Witamina B9 | 122 μg | 61% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 29.5 mg | 3.69% |
Chlorki | 14 mg | 1.75% |
Miedź | 0.24 | 24% |
Żelazo | 1.73 mg | 12.36% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 35.5 mg | 9.47% |
Mangan | 0.49 mg | 24.5% |
Fosfor | 112 mg | 16% |
Potas | 291 mg | 14.55% |
Selen | 0.6 μg | 1.09% |
Sód | 37.5 mg | - |
Cynk | 0.79 mg | 7.9% |
Sól lub chlorek sodu | 0.094 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.001 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.002 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.093 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.023 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.061 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.33 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.11 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |