Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciastka suche słodzone
biszkopty miękkie nadziewane pomarańczą z cukrem pudrem, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt biszkopty miękkie nadziewane pomarańczą z cukrem pudrem dostarcza 354 kcal lub 1500 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
biszkopty miękkie nadziewane pomarańczą z cukrem pudrem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 4.25 g |
Węglowodany | 79.3 g |
- w tym cukry sucres | 52.9 g |
- w tym skrobia | 25.9 g |
- w tym błonnik | 1 g |
Lipidy | 1.92 g |
- w tym cholesterol | 18.4 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.86 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.33 g |
Woda | 13.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 30 μg | - |
Witamina C | < 1 mg | 1.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.7 mg | 5.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.096 mg | 8.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.051 mg | 3.64% |
Witamina B3 lub PP | 0.59 mg | 3.69% |
Witamina B5 | 0.28 mg | 4.67% |
Witamina B6 | 0.52 mg | 37.14% |
Witamina B9 | 26 μg | 13% |
Witamina B12 | < 0.08 μg | 3.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 0 mg | 0% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.11 | 11% |
Żelazo | 0.7 mg | 5% |
Jod | 11 μg | 7.33% |
Magnez | 10.1 mg | 2.69% |
Mangan | 0.25 mg | 12.5% |
Fosfor | 55 mg | 7.86% |
Potas | 81 mg | 4.05% |
Selen | < 5 μg | 9.09% |
Sód | 5.9 mg | - |
Cynk | 0.4 mg | 4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.015 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.86 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.016 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.002 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.005 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.02 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.041 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.43 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.17 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.54 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.33 g |
- w tym kwas linolowy | 0.26 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.049 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.014 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.24 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |