Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciasta i ciastka słodzone
biszkopt z musem owocowym, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt biszkopt z musem owocowym dostarcza 245 kcal lub 1020 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
biszkopt z musem owocowym: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.87 g |
Węglowodany | 29.7 g |
- w tym cukry sucres | 23.6 g |
- w tym skrobia | 6.11 g |
- w tym błonnik | < 1 g |
Lipidy | 12.2 g |
- w tym cholesterol | 87 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.51 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.4 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
Woda | 53.3 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 103 μg | 12.88% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 36 μg | - |
Witamina C | 3.1 mg | 3.88% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.7 mg | 5.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.15 mg | 10.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.24 mg | 1.5% |
Witamina B5 | 0.36 mg | 6% |
Witamina B6 | 0.045 mg | 3.21% |
Witamina B9 | 26.3 μg | 13.15% |
Witamina B12 | 0.2 μg | 8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 42.3 mg | 5.29% |
Chlorki | 70 mg | 8.75% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.8 mg | 5.71% |
Jod | 3 μg | 2% |
Magnez | 10.5 mg | 2.8% |
Mangan | 0.2 mg | 10% |
Fosfor | 57 mg | 8.14% |
Potas | 97 mg | 4.85% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 44.5 mg | - |
Cynk | 0.4 mg | 4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.11 mg | 0.01% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 6.51 g |
- w tym kwas masłowy | 0.28 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.26 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.14 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.14 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.61 g |
- w tym kwas mirystynowy | 1.09 g |
- w tym kwas palmitynowy | 3.16 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.83 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.4 g |
- w tym kwas oleinowy | 3.4 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
- w tym kwas linolowy | 0.78 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.072 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.49 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |