Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciastka suche słodzone
biszkopt nadziewany owocami z polewą czekoladową, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt biszkopt nadziewany owocami z polewą czekoladową dostarcza 391 kcal lub 1650 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
biszkopt nadziewany owocami z polewą czekoladową: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.23 g |
Węglowodany | 69.5 g |
- w tym cukry sucres | 51.7 g |
- w tym skrobia | 11.4 g |
- w tym błonnik | 2.16 g |
Lipidy | 10.6 g |
- w tym cholesterol | 34.8 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.11 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.87 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.65 g |
Woda | 13.8 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 7 μg | 0.88% |
Beta-karoten lub prowitamina A | < 30 μg | - |
Witamina C | < 1 mg | 1.25% |
Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
Witamina E lub tokoferol | 0.75 mg | 6.25% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.042 mg | 3.82% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.091 mg | 6.5% |
Witamina B3 lub PP | 0.28 mg | 1.75% |
Witamina B5 | 0.3 mg | 5% |
Witamina B6 | 0.17 mg | 12.14% |
Witamina B9 | 27 μg | 13.5% |
Witamina B12 | 0.13 μg | 5.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 0 mg | 0% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.28 | 28% |
Żelazo | 1.9 mg | 13.57% |
Jod | 12 μg | 8% |
Magnez | 37 mg | 9.87% |
Mangan | 0.36 mg | 18% |
Fosfor | 96.3 mg | 13.76% |
Potas | 159 mg | 7.95% |
Selen | < 5 μg | 9.09% |
Sód | 70 mg | - |
Cynk | 0.9 mg | 9% |
Sól lub chlorek sodu | 0.17 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 6.11 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.011 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.023 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.011 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.041 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.048 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.073 g |
- w tym kwas palmitynowy | 3.31 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.62 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.87 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.82 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.65 g |
- w tym kwas linolowy | 0.59 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.049 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.011 g |
- w tym kwas EPA | 0.00021 g |
- w tym kwas DHA | 0.0056 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.75 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |