Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciasta i ciastka słodzone
biszkopt nadziewany czekoladą z polewą czekoladową, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt biszkopt nadziewany czekoladą z polewą czekoladową dostarcza 427 kcal lub 1790 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
biszkopt nadziewany czekoladą z polewą czekoladową: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.46 g |
Węglowodany | 52.1 g |
- w tym cukry sucres | 35 g |
- w tym skrobia | 13.5 g |
- w tym błonnik | 1.91 g |
Lipidy | 20.8 g |
- w tym cholesterol | 27 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12.3 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.45 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.78 g |
Woda | 17.9 g |
Alkohol | 0.93 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 18 μg | 2.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 15 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.7 μg | 14% |
Witamina E lub tokoferol | 2.56 mg | 21.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.06 mg | 5.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.19 mg | 13.57% |
Witamina B3 lub PP | 0.43 mg | 2.69% |
Witamina B5 | 0.54 mg | 9% |
Witamina B6 | 0.14 mg | 10% |
Witamina B9 | 39.1 μg | 19.55% |
Witamina B12 | 0.23 μg | 9.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 120 mg | 15% |
Chlorki | 182 mg | 22.75% |
Miedź | 0.28 | 28% |
Żelazo | 3.1 mg | 22.14% |
Jod | 20 μg | 13.33% |
Magnez | 38 mg | 10.13% |
Mangan | 0.3 mg | 15% |
Fosfor | 140 mg | 20% |
Potas | 289 mg | 14.45% |
Selen | < 5 μg | 9.09% |
Sód | 171 mg | - |
Cynk | 0.69 mg | 6.9% |
Sól lub chlorek sodu | 0.43 mg | 0.05% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 12.3 g |
- w tym kwas masłowy | 0.013 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.4 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.06 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.57 g |
- w tym kwas laurynowy | 3.63 g |
- w tym kwas mirystynowy | 1.48 g |
- w tym kwas palmitynowy | 4.99 g |
- w tym kwas stearynowy | 1.15 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.45 g |
- w tym kwas oleinowy | 6.25 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.78 g |
- w tym kwas linolowy | 1.67 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.088 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.005 g |
- w tym kwas EPA | < 0.005 g |
- w tym kwas DHA | 0.0079 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.95 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |