Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : dania mięsne i drobiowe warzywne i z roślin strączkowych
bigos, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt bigos dostarcza 109 kcal lub 454 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
bigos: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.06 g |
Węglowodany | 2.8 g |
- w tym cukry sucres | 0.66 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 2.71 g |
Lipidy | 8.06 g |
- w tym cholesterol | 34.7 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.22 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.45 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.96 g |
Woda | 82.2 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 9.09 mg | 11.36% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0.25 mg | 2.08% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.14 mg | 12.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.11 mg | 7.86% |
Witamina B3 lub PP | 0.68 mg | 4.25% |
Witamina B5 | 0 mg | 0% |
Witamina B6 | 0.02 mg | 1.43% |
Witamina B9 | 10 μg | 5% |
Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 27.1 mg | 3.39% |
Chlorki | 633 mg | 79.13% |
Miedź | 0.076 | 7.6% |
Żelazo | 0.83 mg | 5.93% |
Jod | 18 μg | 12% |
Magnez | 18 mg | 4.8% |
Mangan | 0.067 mg | 3.35% |
Fosfor | 60.6 mg | 8.66% |
Potas | 135 mg | 6.75% |
Selen | < 10 μg | 18.18% |
Sód | 552 mg | - |
Cynk | 0.84 mg | 8.4% |
Sól lub chlorek sodu | 1.39 mg | 0.17% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.22 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.0075 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.05 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.05 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.0075 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.1 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.86 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.98 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.45 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.96 g |
- w tym kwas linolowy | 0.82 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.074 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.48 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |