Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ryby i płazy surowe
bielmik, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt bielmik dostarcza 81.6 kcal lub 346 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
bielmik: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 19.7 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry sucres | 0 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | 0 g |
Lipidy | 0.33 g |
- w tym cholesterol | 46.4 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.098 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.03 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
Woda | 78.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.32 μg | 6.4% |
Witamina E lub tokoferol | 0.34 mg | 2.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.062 mg | 5.64% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.082 mg | 5.86% |
Witamina B3 lub PP | 1.49 mg | 9.31% |
Witamina B5 | 0.17 mg | 2.83% |
Witamina B6 | 0.13 mg | 9.29% |
Witamina B9 | 0 μg | 0% |
Witamina B12 | 1.47 μg | 58.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 26.7 mg | 3.34% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | < 0.1 | 10% |
Żelazo | 0.21 mg | 1.5% |
Jod | 214 μg | 142.67% |
Magnez | 26.5 mg | 7.07% |
Mangan | < 0.1 mg | 5% |
Fosfor | 148 mg | 21.14% |
Potas | 306 mg | 15.3% |
Selen | 35.4 μg | 64.36% |
Sód | 81.5 mg | - |
Cynk | 0.34 mg | 3.4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.2 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.098 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.002 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0.068 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.021 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.03 g |
- w tym kwas oleinowy | 0.022 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
- w tym kwas linolowy | 0.00082 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.00068 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0.029 g |
- w tym kwas DHA | 0.072 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.13 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |