Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : ciastka suche słodzone
beza, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt beza dostarcza 396 kcal lub 1680 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
beza: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 4.08 g |
Węglowodany | 94.2 g |
- w tym cukry sucres | 94.2 g |
- w tym skrobia | 0 g |
- w tym błonnik | < 0.5 g |
Lipidy | < 0.5 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | < 0.01 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.01 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.01 g |
Woda | 0.9 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | traces mg | 0% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.24 mg | 17.14% |
Witamina B3 lub PP | 0.1 mg | 0.63% |
Witamina B5 | 0.16 mg | 2.67% |
Witamina B6 | 0.01 mg | 0.71% |
Witamina B9 | 6 μg | 3% |
Witamina B12 | 0.1 μg | 4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 4.15 mg | 0.52% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.03 | 3% |
Żelazo | 0.18 mg | 1.29% |
Jod | 2 μg | 1.33% |
Magnez | 4.76 mg | 1.27% |
Mangan | traces mg | 0% |
Fosfor | 20.6 mg | 2.94% |
Potas | 89.8 mg | 4.49% |
Selen | 3 μg | 5.45% |
Sód | 64.4 mg | - |
Cynk | 0.15 mg | 1.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.16 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | < 0.01 g |
- w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
- w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
- w tym kwas laurynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas mirystynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas palmitynowy | < 0.01 g |
- w tym kwas stearynowy | < 0.01 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.01 g |
- w tym kwas oleinowy | < 0.01 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | < 0.01 g |
- w tym kwas linolowy | < 0.01 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | < 0.01 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
- w tym kwas EPA | < 0.01 g |
- w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 0.29 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |