Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : batony zbożowe
baton zbożowy z czekoladą, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt baton zbożowy z czekoladą dostarcza 455 kcal lub 1910 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
baton zbożowy z czekoladą: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.56 g |
Węglowodany | 74.3 g |
- w tym cukry sucres | 33 g |
- w tym skrobia | 34.7 g |
- w tym błonnik | 4.45 g |
Lipidy | 14.8 g |
- w tym cholesterol | 3.3 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.32 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.44 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.98 g |
Woda | 6 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 6 μg | 0.75% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 11 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.62 μg | 12.4% |
Witamina E lub tokoferol | 1.45 mg | 12.08% |
Witamina K1 | 16.4 μg | 21.87% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 1 mg | 90.91% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.83 mg | 59.29% |
Witamina B3 lub PP | 12.6 mg | 78.75% |
Witamina B5 | 0.33 mg | 5.5% |
Witamina B6 | 1.4 mg | 100% |
Witamina B9 | 140 μg | 70% |
Witamina B12 | 0.45 μg | 18% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 260 mg | 32.5% |
Chlorki | 249 mg | 31.13% |
Miedź | 0.28 | 28% |
Żelazo | 5.2 mg | 37.14% |
Jod | 4 μg | 2.67% |
Magnez | 45 mg | 12% |
Mangan | 0.6 mg | 30% |
Fosfor | 280 mg | 40% |
Potas | 217 mg | 10.85% |
Selen | < 5 μg | 9.09% |
Sód | 201 mg | - |
Cynk | 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 0.51 mg | 0.06% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.32 g |
- w tym kwas masłowy | 0.017 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.11 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.028 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.084 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.78 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.36 g |
- w tym kwas palmitynowy | 3.47 g |
- w tym kwas stearynowy | 2.47 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.44 g |
- w tym kwas oleinowy | 3.38 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.98 g |
- w tym kwas linolowy | 0.88 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.1 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.013 g |
- w tym kwas EPA | < 0.0032 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0032 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.49 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |