Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : batony zbożowe
baton zbożowy z czekoladą wzbogacony w witaminy i minerały, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt baton zbożowy z czekoladą wzbogacony w witaminy i minerały dostarcza 418 kcal lub 1760 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
baton zbożowy z czekoladą wzbogacony w witaminy i minerały: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.99 g |
Węglowodany | 72.9 g |
- w tym cukry sucres | 32.4 g |
- w tym skrobia | 36.3 g |
- w tym błonnik | 3.7 g |
Lipidy | 10.9 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.65 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.16 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.92 g |
Woda | 4.48 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 56.7 mg | 70.88% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 1.1 μg | 22% |
Witamina E lub tokoferol | 10 mg | 83.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.91 mg | 82.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 1.07 mg | 76.43% |
Witamina B3 lub PP | 12.1 mg | 75.63% |
Witamina B5 | 4.8 mg | 80% |
Witamina B6 | 1.26 mg | 90% |
Witamina B9 | 140 μg | 70% |
Witamina B12 | 1.01 μg | 40.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 607 mg | 75.88% |
Chlorki | 432 mg | 54% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | 6.94 mg | 49.57% |
Jod | 0 μg | 0% |
Magnez | 35 mg | 9.33% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 105 mg | 15% |
Potas | 180 mg | 9% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 277 mg | - |
Cynk | 1 mg | 10% |
Sól lub chlorek sodu | 0.7 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 6.65 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.16 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.92 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 2.01 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |