Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : batony zbożowe
baton zbożowo-owocowy, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt baton zbożowo-owocowy dostarcza 378 kcal lub 1600 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
baton zbożowo-owocowy: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 5.49 g |
Węglowodany | 73.9 g |
- w tym cukry sucres | 29.6 g |
- w tym skrobia | 37.1 g |
- w tym błonnik | 3.8 g |
Lipidy | 7.07 g |
- w tym cholesterol | traces mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.44 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.32 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1 g |
Woda | 8.68 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0.3 mg | 0.38% |
Witamina D lub cholekalcyferol | traces μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 2.5 mg | 20.83% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.25 mg | 22.73% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.24 mg | 17.14% |
Witamina B3 lub PP | 2.36 mg | 14.75% |
Witamina B5 | 0.52 mg | 8.67% |
Witamina B6 | 0.6 mg | 42.86% |
Witamina B9 | 63.5 μg | 31.75% |
Witamina B12 | 0.14 μg | 5.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 77 mg | 9.63% |
Chlorki | 306 mg | 38.25% |
Miedź | 0.38 | 38% |
Żelazo | 2.18 mg | 15.57% |
Jod | 20 μg | 13.33% |
Magnez | 58 mg | 15.47% |
Mangan | 1.2 mg | 60% |
Fosfor | 166 mg | 23.71% |
Potas | 276 mg | 13.8% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 249 mg | - |
Cynk | 1.05 mg | 10.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.63 mg | 0.08% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.44 g |
- w tym kwas masłowy | 0.0042 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.25 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.025 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.28 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.67 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.29 g |
- w tym kwas palmitynowy | 1.63 g |
- w tym kwas stearynowy | 0.29 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.32 g |
- w tym kwas oleinowy | 2.32 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1 g |
- w tym kwas linolowy | 0.89 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.11 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.0026 g |
- w tym kwas EPA | 0.000041 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0036 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.11 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |