Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : czekolady i wyroby czekoladowe
baton z mleczną czekoladą, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt baton z mleczną czekoladą dostarcza 550 kcal lub 2290 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
baton z mleczną czekoladą: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 8 g |
Węglowodany | 52.3 g |
- w tym cukry sucres | 47.9 g |
- w tym skrobia | 4.4 g |
- w tym błonnik | 2.44 g |
Lipidy | 33.7 g |
- w tym cholesterol | 18.4 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 21.2 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.64 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.04 g |
Woda | 1.4 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 115 μg | 14.38% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 1.01 mg | 1.26% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.045 μg | 0.9% |
Witamina E lub tokoferol | 3.18 mg | 26.5% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.08 mg | 7.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.42 mg | 30% |
Witamina B3 lub PP | 0.32 mg | 2% |
Witamina B5 | 0.71 mg | 11.83% |
Witamina B6 | 0.077 mg | 5.5% |
Witamina B9 | 6.8 μg | 3.4% |
Witamina B12 | 0.78 μg | 31.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 280 mg | 35% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | 0.63 mg | 4.5% |
Jod | 9.33 μg | 6.22% |
Magnez | 116 mg | 30.93% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 231 mg | 33% |
Potas | 282 mg | 14.1% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 139 mg | - |
Cynk | 5.26 mg | 52.6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.35 mg | 0.04% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 21.2 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.64 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.04 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0.05 g |
Popioły | 2.12 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |