Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : czekolady i wyroby czekoladowe
baton mleczny z czekoladą i biszkoptem świeży, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt baton mleczny z czekoladą i biszkoptem świeży dostarcza 499 kcal lub 2080 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
baton mleczny z czekoladą i biszkoptem świeży: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.68 g |
Węglowodany | 39 g |
- w tym cukry sucres | 33.3 g |
- w tym skrobia | 5.5 g |
- w tym błonnik | 4.3 g |
Lipidy | 34.2 g |
- w tym cholesterol | 22.9 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 19.6 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.8 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.88 g |
Woda | 10.5 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 30.5 μg | 3.81% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 23 μg | - |
Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.53 μg | 10.6% |
Witamina E lub tokoferol | 2.45 mg | 20.42% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.28 mg | 20% |
Witamina B3 lub PP | 0.37 mg | 2.31% |
Witamina B5 | 0.63 mg | 10.5% |
Witamina B6 | 0.28 mg | 20% |
Witamina B9 | 26.9 μg | 13.45% |
Witamina B12 | 0.39 μg | 15.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 174 mg | 21.75% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.3 | 30% |
Żelazo | 0.9 mg | 6.43% |
Jod | 10 μg | 6.67% |
Magnez | 47.3 mg | 12.61% |
Mangan | 0.3 mg | 15% |
Fosfor | 157 mg | 22.43% |
Potas | 296 mg | 14.8% |
Selen | < 5 μg | 9.09% |
Sód | 50.3 mg | - |
Cynk | 1.15 mg | 11.5% |
Sól lub chlorek sodu | 0.13 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 19.6 g |
- w tym kwas masłowy | 0.16 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.11 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.11 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.097 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.17 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.48 g |
- w tym kwas palmitynowy | 11 g |
- w tym kwas stearynowy | 6.61 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.8 g |
- w tym kwas oleinowy | 10.6 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.88 g |
- w tym kwas linolowy | 1.62 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.16 g |
- w tym kwas arachidonowy | < 0.032 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.47 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |