Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : batony zbożowe
baton mleczny wzbogacony w witaminy i minerały, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt baton mleczny wzbogacony w witaminy i minerały dostarcza 426 kcal lub 1800 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
baton mleczny wzbogacony w witaminy i minerały: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 6.7 g |
Węglowodany | 73 g |
- w tym cukry sucres | 31.4 g |
- w tym skrobia | 38 g |
- w tym błonnik | 1.6 g |
Lipidy | 11.9 g |
- w tym cholesterol | 0 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.15 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.07 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.59 g |
Woda | 5.33 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.99 mg | 90% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 1.11 mg | 79.29% |
Witamina B3 lub PP | 12.4 mg | 77.5% |
Witamina B5 | 4.2 mg | 70% |
Witamina B6 | 1.4 mg | 100% |
Witamina B9 | 138 μg | 69% |
Witamina B12 | 0.69 μg | 27.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 752 mg | 94% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0 | 0% |
Żelazo | 9.65 mg | 68.93% |
Jod | 7 μg | 4.67% |
Magnez | 30 mg | 8% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 150 mg | 21.43% |
Potas | 320 mg | 16% |
Selen | 0 μg | 0% |
Sód | 350 mg | - |
Cynk | 0.97 mg | 9.7% |
Sól lub chlorek sodu | 0.88 mg | 0.11% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.15 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0 g |
- w tym kwas palmitynowy | 0 g |
- w tym kwas stearynowy | 0 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.07 g |
- w tym kwas oleinowy | 0 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.59 g |
- w tym kwas linolowy | 0 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0 g |
Popioły | 1.5 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |