Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : czekolady i wyroby czekoladowe
baton czekoladowy z suszonymi owocami, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt baton czekoladowy z suszonymi owocami dostarcza 494 kcal lub 2060 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
baton czekoladowy z suszonymi owocami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 7.23 g |
Węglowodany | 57.6 g |
- w tym cukry sucres | 45.1 g |
- w tym skrobia | 10.9 g |
- w tym błonnik | 1.53 g |
Lipidy | 26 g |
- w tym cholesterol | 5.55 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.53 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.88 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.94 g |
Woda | 4.42 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 1 μg | 0.13% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0 mg | 0% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.03 μg | 0.6% |
Witamina E lub tokoferol | 4.34 mg | 36.17% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.036 mg | 3.27% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.19 mg | 13.57% |
Witamina B3 lub PP | 0.084 mg | 0.53% |
Witamina B5 | 0.47 mg | 7.83% |
Witamina B6 | 0.035 mg | 2.5% |
Witamina B9 | 0.11 μg | 0.06% |
Witamina B12 | 0.3 μg | 12% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 125 mg | 15.63% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.4 | 40% |
Żelazo | 1.3 mg | 9.29% |
Jod | 4.96 μg | 3.31% |
Magnez | 13.6 mg | 3.63% |
Mangan | 0 mg | 0% |
Fosfor | 198 mg | 28.29% |
Potas | 47.3 mg | 2.37% |
Selen | 2.8 μg | 5.09% |
Sód | 151 mg | - |
Cynk | 0.64 mg | 6.4% |
Sól lub chlorek sodu | 0.38 mg | 0.05% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 9.53 g |
- w tym kwas masłowy | 0 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.12 g |
- w tym kwas kapronowy | 0 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.16 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.47 g |
- w tym kwas palmitynowy | 5.2 g |
- w tym kwas stearynowy | 3.58 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.88 g |
- w tym kwas oleinowy | 5.76 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.94 g |
- w tym kwas linolowy | 0.92 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.057 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.0037 g |
- w tym kwas EPA | 0 g |
- w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | traces g |
Popioły | 1.3 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |