Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
|
Kategoria produktów : czekolady i wyroby czekoladowe
baton czekoladowy z polewą, wartość odżywcza: |
||
W 100 gramach produkt baton czekoladowy z polewą dostarcza 496 kcal lub 2080 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
baton czekoladowy z polewą: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
Białka | 3.7 g |
Węglowodany | 66.4 g |
- w tym cukry sucres | 60.5 g |
- w tym skrobia | 4.49 g |
- w tym błonnik | 0.6 g |
Lipidy | 24.1 g |
- w tym cholesterol | 24.6 mg |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12.1 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.07 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.64 g |
Woda | 3.83 g |
Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Witamina A lub retinol | 200 μg | 25% |
Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
Witamina C | 0.54 mg | 0.68% |
Witamina D lub cholekalcyferol | 0.046 μg | 0.92% |
Witamina E lub tokoferol | 11.2 mg | 93.33% |
Witamina K1 | 0 μg | 0% |
Witamina K2 | 0 μg | 0% |
Witamina B1 lub tiamina | 0.049 mg | 4.45% |
Witamina B2 lub ryboflawina | 0.22 mg | 15.71% |
Witamina B3 lub PP | 0.14 mg | 0.88% |
Witamina B5 | 0.31 mg | 5.17% |
Witamina B6 | 0.037 mg | 2.64% |
Witamina B9 | 0.47 μg | 0.24% |
Witamina B12 | 0.33 μg | 13.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
Wapń | 99.8 mg | 12.48% |
Chlorki | 0 mg | 0% |
Miedź | 0.15 | 15% |
Żelazo | 3.59 mg | 25.64% |
Jod | 15.6 μg | 10.4% |
Magnez | 50.9 mg | 13.57% |
Mangan | 0.13 mg | 6.5% |
Fosfor | 155 mg | 22.14% |
Potas | 42 mg | 2.1% |
Selen | < 2.2 μg | 4% |
Sód | 200 mg | - |
Cynk | 0.56 mg | 5.6% |
Sól lub chlorek sodu | 0.5 mg | 0.06% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 12.1 g |
- w tym kwas masłowy | 0.046 g |
- w tym kwas kaprynowy | 0.092 g |
- w tym kwas kapronowy | 0.046 g |
- w tym kwas kaprylowy | 0.046 g |
- w tym kwas laurynowy | 0.7 g |
- w tym kwas mirystynowy | 0.53 g |
- w tym kwas palmitynowy | 5.01 g |
- w tym kwas stearynowy | 4.98 g |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.07 g |
- w tym kwas oleinowy | 7.07 g |
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.64 g |
- w tym kwas linolowy | 1.58 g |
- w tym kwas alfa-linolenowy | 0.054 g |
- w tym kwas arachidonowy | 0.00046 g |
- w tym kwas EPA | 0.0014 g |
- w tym kwas DHA | < 0.0056 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
Kwasy organiczne | 0.014 g |
Popioły | 1.32 g |
Całkowita zawartość polioli | 0 g |